امروزپنجشنبه, 08 تير 1396-- Thursday Jun 29 2017

ساعت 06:45:44

آخرین به روز رسانی : جهار شنبه 04:00:09

جوانبخت در گفتگو با مهر:

غذا در ظروف با جنس روی موجب کم‌خونی در افراد میشود

شنبه, 27 اسفند 1390 ساعت 00:42 کدخبر :3847
فرستادن به ایمیل چاپ
نویسنده : خبرگزاری مهر

اصفهان - خبرگزاری مهر: محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: غذا در ظروف با جنس روی موجب کم‌خونی در افراد میشود.

مسعود جوانبخت در گفتگو با خبرنگار مهر افزود:  اگر ظرفی واقعا از جنس روی (zink ) باشد می‌تواند سبب خروج یون‌های روی از ظرف و ورود آن به غذا شود که مفید است و سبب جبران کمبود روی در بدن می‌شود.

وی بیان داشت: اما در ظاهر اغلب ظروفی که به عنوان رویی در بازار وجود دارند از آلومینیوم ساخته می‌شوند این در حالی است که آزاد کردن یون آلومینیوم در غذا، سبب انتقال این یون‌ها به بدن می‌شود و در درازمدت می‌تواند عوارضی از جمله کم‌خونی را در بدن به وجود آورد.

محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: طرفداران استفاده از ظروف رویی برای پخت و پز غذا باید  سعی کنید ظروف رویی اصل را بخرند.

وی به پخت و پز در ظروف چدن خبر داد و تصریح کرد: چدن، آلیاژی مرکب از آهن، کربن و سیلیسیم است که ضد سایش، مقاوم به خوردگی و مقاوم در برابر حرارت است.

جوانبخت با اشاره به اینکه  ظروف چدن واقعی هیچگونه یونی وارد غذا نمی‌کند و دارای مقاومت بالایی است، اضافه کرد: رنگ این ظروف از بین نمی‌‌رود و زنگ نمی‌‌زنند و طعم و عطر غذا را حفظ می‌شود.

محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه ظروف چدنی که هم‌اکنون به فروش می‌رسد، ظروفی است که از آلومینیوم فشرده ساخته شده، بیان داشت: این ظروف با رنگ‌آمیزی خاصی به شکل چدن درآورده است و ظروف چدن واقعی نیست.

وی گفت: ظروف چدن واقعی بسیار سنگین است و غذا پختن در ظروف چدن واقعی بسیار ارزشمند است.

جوانبخت با بیان اینکه در ظروف چوبی،  چوب به دلیل ضریب انتقال حرارت پائین در مواد غذایی که با حرارت سرو کار دارند مورد استفاده زیادی دارد، اما به دلیل بافت ناصاف و عدم امکان شستشو و ضد عفونی کامل، باید با احتیاط استفاده شود، گفت: از ظروف چوبی که دارای شکاف یا درز هستند و یا سوختگی دارند، نباید استفاده شود.

محقق و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز با اشاره به اینکه ظروف لعابی زرد رنگ  تا زمانی که لعاب سطح آن آسیب ندیده باشند ، خصوصیاتی مشابه ظروف استیل دارند، افزود: ظروف سفالی از این بابت که سطح صافی ندارند و ممکن است سبب باقی ماندن غذا در منافذ ریز داخل ظرف شوند برای پخت و پز پیشنهاد نمی‌شوند.

وی از اینکه در حال حاضر این ظروف را رنگ کرده و وارد بازار می‌کنند خبر داد و بیان داشت: این ظروف سفالی رنگ شده هم بی ضرر نیستند، از این جهت که رنگ‌های استفاده شده در این ظروف معمولا فلزات سنگینی مانند سرب دارند که عوارضی نظیر کند ذهنی، افسردگی و بعضی مسمومیت‌های درازمدت دیگر دارد.

جوانبخت از اینکه ظروف سرامیکی هم نوعی از ظروف سفالی هستند که اگر از لعاب مناسبی برای آنها استفاده شده باشد، هیچ مشکلی برای پخت و پز ندارند، گفت: فراموش نکنید هرچه لعاب این ظروف یکنواخت‌تر باشد کیفیت و دوام ظرف بیشتر است زیرا لعاب هادی حرارت خوبی نیست.

مطالب مرتبط:

افزودن نظر


کد امنیتی
تصویر جدید