امروزجمعه, 06 اسفند 1395-- Friday Feb 24 2017

ساعت 21:50:43

آخرین به روز رسانی : پنج شنبه 14:45:55

طباخان

چهارشنبه, 08 آبان 1392 ساعت 12:38 کدخبر :6230
فرستادن به ایمیل چاپ
نویسنده :
آیین شهرداری

محتسب باید طباخان را فرمان دهد که ظروف را پس از شستن با آب گرم و اشنان1 بجوشانند و از مگس و حشرات محفوظ دارند و گوشت بز را به گوشت گوسفند و گوشت شتر را به گوشت گاو نیامیزند، زیرا ممکن است کسی که سابقه بیماری داشته آن را بخورد و بیماریش عود کند. و چون  گوشت را با آب ناپاک بپزند، اندرون و بیرونش ناپاک شود. و نیز باید مراقبت کند که روغن طعام بسیار و گوشت اندک نباشد، چنانکه بیشتر طباخان روغن را داغ می کنند و در دیگ می ریزند و چربی به روی طعام می آید و بدین سان مردم گول می خورند و آ نرا بسیاری گوشت می پندارند. و نشانه گوشت بز این است که در دیگ کبود می-نماید و استخوانش باریک است و نشانه گوشت گاو غلظت بشره2 آن است.
طباخان باید ادویه ی طعام را بسیار و آب آ ن را کم کنند و گوشت را خوب بپزند و روی آن را بپوشانند و ظرف هایی را که مردم در آن ها غذا می خورند با آب تمیز و اشنان بشویند.
طباخان در پختن نيره3 نباید جز آرد پاکیزه به کار برند و باید نشاوات4 آن را بسیار کنند تا شیرینی آن بیشتر شود و محتسب اجازه ندهد که ترازو بیاویزند و آن را بفروشند مگر آنکه کاملاً پخته باشد و گندم کهنه که بو گرفته باشد به کار نبرند، زیرا مزه ی طعام را تغییر می دهد. و نیز نگذارند که در تابستان که میوه فراوان است نيره بپزند زیرا به فروش نمی رسد و ترش و مضر می شود و نیز آنان را موظف بدارد کهنيره مانده را که شکسته نامند به تازه نیامیزند. نشانه ی فساد آن کفک و نیز ماده سیاهی است که روی آن پیدا می شود و نیز طباخان را از رنگین کردن آن بازدار، زیرا چه بسا با ماده ای رنگین کنند که بدان زیبایی و تازگی می بخشد و به نظر خریدار پخته می نماید، حال آنکه خمیر است. و بهترین نيره آ ن است که خوب پخته شده و حلاوتش بیشتر باشد. محتسب باید همه ی این امور را نظارت کند.

1- گیاهی خوشبو که برای شستشو بکار می برند
2- پوست
3- سمنو
4- نشاسته

افزودن نظر


کد امنیتی
تصویر جدید