بلوار مرگ هنوز هم در خمينيشهر قرباني ميگيرد. 11 كشته و 122 مصدوم در 24 تصادف رخ داده از ابتداي مهرماه 90 تا خرداد 91، بلوار آزادگان خمينيشهر را به يكي از هفت جاده مرگبار كشور تبديل كردهاست.
آمار تلفات اين محور مواصلاتي كه يكي از پرخطرترين و پرحادثهترين محورهاي استان اصفهان به شمار ميرود، قبل از سال 90 هم بالا بود چنانكه مثلاً عليرغم نبودن سيستم ثبت الكترونيكي و نيز ثبت نشدن نشاني محل حادثه، برخورد 40 خودرو سبك و سنگين در هفته پاياني ديماه 89 و كشتهشدن يك نفر و مجروحيت سه انسان ديگر، بر درستي اين موضوع صحه ميگذارد.
حوادث رخ داده در اين بلوار به حدي است كه تاكنون جلسات متعددي در رابطه با چگونگي حل اين معضل تشكيل شدهاست، اما باز هم نتيجه هيچكدام از اين جلسات مانند جلسه مشتركي كه با حضور فرماندار، شهردار خمينيشهر و معاون و مسئولان اداره راه وترابري استان اصفهان در شهريورماه 90 تشكيل شد تا تكميل جاده كمربندي جديد، طرح اصلاح هندسي و ساماندهي و تعمير وتعويض جدول بلوار آزادگان به صورت مشاركتي توسط اداره راه و ترابري و شهرداري انجام شود، به نتيجه عملياتي نرسيدهاست.
بلوار آزادگان خمينيشهر، تيرماه 91 در حالي خبرسازترين روزهاي خود را آغاز كرد كه طي تصادفي در سومين روز اين ماه، شاهد ورود يك دستگاه پرايد به باند مخالف خود و برخورد با دو خودرو ديگر بوديم كه مجروح شدن هفت زن و كودك از اعضاي دو خانواده را به دنبال داشت.
دقيقاً 15 روز بعد، باز هم دو قرباني حاصل برخورد هشت دستگاه خودرو در اين بلوار بود كه لبريز شدن صبر مردم خمينيشهررا به دنبال داشت.
فرداي آن روز يعني 19 تيرماه، روزي بود كه نزديك به دو هزار نفر از مردم خمينيشهر در يك تحصن دو ساعته در ابتداي بلوار آزادگان، قصد مسدود كردن بلوار را داشتند تا به بيتوجهي مسئولين در رسيدگي به وضعيت اسفبار اين نقطه حادثهساز و مرگبار كه هر چند روز يكبار جان چند انسان را ميگيرد، اعتراض كنند.
در اين تحصن نماينده مردم خمينيشهر در مجلس شوراي اسلامي نيز با مردم همراه شد و اعلام كرد كه اگر تا 15 روز ديگر يعني سوم مردادماه (امروز) مشكل اين بلوار مرتفع نگردد، شخصاً در اين بلوار حاضر شده و مردم را تا حضور در وزارتخانه همراهي ميكند. محسن صرامي مدعي است عملكرد بعضي از مسئولين در استان، باعث وقوع اين حوادث شده و سكوت مردم خمينيشهر نيز از سر نجابت آنهاست.
اما اين بلوار چرا تا اين اندازه حادثهساز است؟
كمربندي شهر خمينيشهر، از پشت پالايشگاه شروع ميشود و به كمربندي نجفآباد ختم ميشود، اما به دليل تكميل نشدن بخش اعظمي از اين كمربندي كه شامل مسيركنار پادگان شهيد مؤذني تاخيابان دانشگاه ميشود، از بلوار آزادگان خمينيشهر كه از نظر شهرسازي بخشي از محدوده شهري خمينيشهرمحسوب ميشود به عنوان مسير كمكي استفاده ميگردد.
ورود خودروهاي سبك وسنگين با سرعت بالا به محدوده بلوار و انحراف آنها به سمت مسير مخالف، نداشتن ايمني وگاردريل، ارتفاع كم و نامناسب جداول مياني و نبودن علائم هشداردهنده در بلوار مهمترين دلايل آمار بالاي تصادفات در اينجا مطرح شدهاست.
اما بد نيست بدانيد چندي پيش در راستاي حوادث مرگباري كه در اين بلوار رخ داد، اداره كل راه و شهرسازي اقدام به نصب سرعتگيرهايي كرد كه پس از گذشت دو هفته از اين كار، نماينده مردم خمينيشهر در مجلس شوراي اسلامي درخواست جمعآوري آنها را داشت.
نصب و جمعآوري اين سرعتگيرها با وجود پرداخت مبلغي قابل توجه و ناديدهگرفتن نقشآن در كاهش سرعت خودروها تدبيري است كه چندي پيش پس از كشته شدن دهها انسان در اين جاده توسط مسئولين انديشيده شد.
بنا به گفته شهردار خمينيشهر پس از جمعآوري سرعتگيرها، اداره راه و شهرسازي اقدام به اجراي خطوط برجسته در سطح خيابان نموده و مقرر است اين اداره كل چيزي حدود چهار كيلومتر باقيمانده از محل گاردريلگذاري نشده بلوار را نيز مجهز به گاردريل نمايد. نصب تابلوهاي هشداردهنده و راهنما را نيز شهرداري خمينيشهر متقبل شدهاست. 27 تيرماه، تنها 7 روز مانده به پايان مهلت داده شده توسط نماينده مجلس شوراي اسلامي، به عنوان جديدترين سانحه، باز هم تصادفي در اين جاده رخ داد كه اگرچه خسارت جاني را به دنبال نداشت امااين سئوال را باقي گذاشت كه بالاخره تكليف اين بلوار مرگ به كجا ختم ميشود؟ و آيا راهحل اين مشكل، با تحصن و سرعتگير گذاشتن و برداشتن حل ميشود يا مشكل جاي ديگري است؟
نظرات
لینک RSS این نظر