امروزپنجشنبه, 07 ارديبهشت 1396-- Thursday Apr 27 2017

ساعت 09:09:49

آخرین به روز رسانی : پنج شنبه 11:14:03

اندر اتوبوس؛

آش

شنبه, 22 مرداد 1390 ساعت 09:22 کدخبر :2125
فرستادن به ایمیل چاپ
نویسنده : مهدی محقق

 آش

آش یک غذای ملی و سنتی ایرانی است، ترکیبات اصلی آن انواعی از حبوبات و انواعی از سبزیها می باشد و گاه مواد دیگری مثل برنج به آن اضافه می شود نوع حبوبات و سبزیها بستگی به نوع آش کمی متفاوت است.

چیز دیگری که آش ها را متفاوت می کند وجود برخی مواد در آن است. مثلاً آش رشته طبیعتاً رشته دارد و آش دوغ در  خود دوغ دارد، به هر حال طعم آنها با هم متفاوت و هر کدام در منطقه ای جغرافیایی خاص رواج بیشتری دارند، مثلاً آش کارده در اقلید و فارس رواج بیشتری دارند.

 

اسامی برخی از آش ها عبارتند از:

رشته، جو، شله قلمکار، کارده، آذربایجان ترش، ترخینه، کلم، شیر، ماست، کدو،ماش، ماش و قمری، دوغ، آلو و آلوچه، شلغم، برنجی، بلغور، انار، ساک و غوره.

 

در مصرف آش به نکاتی باید توجه کرد تا آن غذای سنتی و مفید مشکل زا نشود.

آش رشته نسبت به بقیه سنگین است و ممکن است موجب نفخ شود و برای افرادی که ناراحتی معده دارند سبب ناراحتی شود.

افطار با خرما و مایع ولرم و سوپ و آش مناسب است.

پرخوری آش می تواند به هر حال اثرات خود را داشته باشد.

روغن هایی که هنگام خرید آش روی آنها ریخته می شود می تواند غیر بهداشتی و مضر باشد به ویژه برای افرادی که دارای چربی بالا بوده کم تحرک می باشند بهتر است از فروشنده خواسته شود روی آش روغن ریخته نشود.

اگر کشک به آش اضافه می کنید توجه شود که کشک سالم باشد چون این ماده مغذی پروتئینی زود فاسد می شود.

 

افزودن نظر


کد امنیتی
تصویر جدید