امروزچهارشنبه, 29 شهريور 1396-- Wednesday Sep 20 2017

ساعت 08:31:22

آخرین به روز رسانی : سه شنبه 10:33:32

محصولات بهاری

یکشنبه, 22 اردیبهشت 1392 ساعت 20:46 کدخبر :5533
فرستادن به ایمیل چاپ
نویسنده :
در اوایل بهار هر سال محصولاتی چون باقالا و کاهو و آلوچه و هندوانه وارد بازار می شوند که به مصداق) نو که اومد به بازر کهنه می شه دل آزار( کم کم جانشین سیب و پرتغال می شوند.

کاهو:
این گیاه علفی یک ساله است که دارای طبیعت سرد و تر می باشد. ترکیب شیمیایی کاهو شامل 94 درصد آب، 5/3 درصد مواد قندی، 3/1 درصد پروتئین و مواد معدنی و ویتامین ها می باشد.
کاهو برای افراد گرم مزاج دارای اثرات مفید فراوانی است از جمله این که شکم را روان کرده و اعمال حیاتی کبد را تنظیم نموده و اشتها آور بوده و حرارت و تشنگی ناشی از صفرا و تب را فرو می نشاند همچنین دارای خاصیت خواب آوری بوده و خوردن آن برای آرامش اعصاب و داشتن خواب راحت به افراد گرم مزاج توصیه می شود. علاوه بر این که برای تنگی نفس، زکام، سرفه، سل و سینه درد و کاهش صفرای بدن و انبساط مویرگ ها و رفع اخلاط فاسد بسیار موثر است. کاهو برای خارش پوست و سردرد افراد گرم مزاج و همچنین افزایش ادرار و رفع سوزش مجاری ادراری و تنظیم قاعدگی زنان و افزایش شیرمادران گرم مزاج بسیار مفید است. در بعضی نسخ طب سنتی جهت درمان ترشحات رحمی، تسکین دردهای قاعدگی و همچنین رفع عطش و درمان احتلام زیاد جوانان مصرف کاهو تجویز شده است و البته با توجه به این که کاهو دارای طبیعت سرد می باشد زیاده روی در مصرف آن باعث ضعف قوای غریزی و جنسی مردان شده، قدرت بینایی را می کاهد و بر حافظه افراد سرد مزاج اثر منفی دارد از این رو از قدیم الایام مرسوم بوده که این گیاه همراه با سکنجبین مصرف شود.
سکنجبین:
سکنجبین، واژه ای عربی است که فارسی آن سک انگبین می باشد. سک همان سرکه و انگبین همان عسل است که اعراب این واژه را معرب کرده، سکنجبین تلفظ نموده اند.
سکنجبین نوشیدنی بسیار مفیدی خصوصا برای گرم مزاجان می باشد که از جوشاندن سرکه انگور و عسل به دست می آید. سازنده اولیه این نوشیدنی، بقراط حکیم یونانی است. ابن سینا بزرگ دانشمند و طبیب ایران زمین، برای تهیه سکنجبین، شکر نیشکر را به جای عسل به کار برده است. زکریای رازی که از بزرگترین اطبا و داروسازان ایرانی است رساله ای تحت عنوان سکنجبینه تدوین نموده که در آن حدود هزار نوع سکنجبین و طرز تهیه هر کدام و خواصشان شرح داده شده است. خواصی که برای این نوشیدنی در کتب طبی و کلام اطبا آمده مربوط به همان نوع سکنجبین عسلی یا نیشکری می باشد و در خصوص سکنجبین که امروزه از شکر سفید - شکر چغندر قند - تهیه می کنند صدق نمی نماید بنابراین توصیه می شود خوانندگان محترم این مطالب جهت بهره مند شدن از خواص سکنجبین ، به جای خریداری سکنجبین بازار، خودشان سرکه انگبین مرغوب و مطلوب تهیه نمایند.
طبیعت سکنجبین وابسته به میزان سرکه انگور و عسل آن می باشد. اگر سرکه انگور را با دو برابر عسل مخلوط کرده و بجوشانند طبع گرم دارد و اگر بر عکس سرکه انگور دو برابر عسل باشد طبع سرد دارد. این نوشیدنی مویرگ های بدن را باز کرده و گرفتگی ناشی از اخلاط فاسد را رفع می نماید همچنین کبد و معده را تقویت کرده، خاصیت ضد صفرا دارد و نوشیدن آن برای افرادی که دارای طبع گرم و صفرایی هستند توصیه می شود. البته با توجه به این که در ترکیب سکنجبین سرکه به کار رفته، استفاده از آن برای مبتلایان به بیماری های اعصاب و روان و دردهای مفاصل و کلا امراض ناشی از غلبه سردی جایز نیست.

مطالب مرتبط:

افزودن نظر


کد امنیتی
تصویر جدید