امروزسه شنبه, 30 آبان 1396-- Tuesday Nov 21 2017

ساعت 23:00:23

آخرین به روز رسانی : سه شنبه 06:38:36

گزارشی از یک نانوایی در آدریان؛

تحویل روزانه 2 هزار قرص نان خانگی به مردم

شنبه, 25 خرداد 1392 ساعت 07:33 کدخبر :5620
فرستادن به ایمیل چاپ
نویسنده : اصغر هاشمیان

افزایش روزافزون بیکاری و عوارض ناشی از آن در سال های اخیر دولت را بر آن داشت تا به فکر چاره باشد.همین احساس تکلیف و وظیفه برای ایجاد اشتغال موجب شد تا در سال‌های گذشته متولیان اشتغال، طرح‌های متفاوتی را برای کاهش نرخ بیکاری و اشتغال‌زایی تدوین و اجرا کنند که از جمله آن ها می توان به طرح مشاغل زودبازده و مشاغل خانگی اشاره کرد. پخت نان خانگی از جمله مشاغلی است که در همین حوزه می گنجد و ما البته بی توجه به اینکه شغل مورد نظر در چه قالبی می گنجد سعی داریم در این ستون به معرفی کسانی بپردازیم که توانسته اند در این وانفسای اقتصادی برای خود و دیگران آب باریکه ای دست و پا کنند.


هر روز ساعت 6 نان از تنور در می آید. البته نانواها از قبل از اذان صبح در محل کار حاضر شده اند، آرد را خمیر کرده اند، چانه گرفته اند و حالا مردمی که بعد از یک استراحت شبانه قرار است خودشان را برای یک روز پر کار آماده کنند توی صف ایستانده اند تا روز خود را با نانی آغاز کنند که دستان پرکار این نانواها از آتش در آورده است.


12 نفر خانم در 3 شیفت 3 ساعت و نیمه کار می کنند. هر بار خمیر 5/1 الی 3 ساعت می ماند تا خوب جا بیفتد. روزانه 400 کیلو آرد اینجا تبدیل به نان می شود...


اینجا نانوایی رمضان هاشمیان است. هاشمیان با کمک پسر جوانش، اقدام به راه اندازی یک نانوایی کرده است و علاوه بر اینکه برای 12 نفر اشتغالزایی کرده، نان این منطقه را هم تامین می کند.


یکی از اهل محل می گوید: با وجودی که در محل نان خانگی پزی های دیگری هم هست اما مردم غالبا ترجیح می دهند نان این نانوایی را سر سفره شان ببرند.


هاشمیان می گوید: گاهی هنگام صرف صبحانه نانی را می خورم که روز گذشته پخت کرده و دست مردم داده ایم تا ببینم کیفیت محصولمان چطور است؟ یکی از مشتری های دائمی این نانوایی می گوید: نان اینجا اصلا دور ریز ندارد و می شود بیش از یک روز هم آن را نگه داشت.


بعد از یک تغییر شغل موقت و ناموفق دوباره آمده است سر وقت همان شغل قدیمی اش. مطمئن بوده که می تواند نان با کیفیت بدهد دست مردم. تصمیم دارد در آینده به روز بشود و دستگاه های نانوایی که وارد بازار شده است را بخرد. نانواها خانم هستند چراکه معتقد است خانم ها هم حوصله و دقت بیشتری در کار به خرج می دهند و هم اصول بهداشتی را بهتر رعایت می کنند. با این حال باز هم حواسش جمع است که خیلی وقت خانم ها را نگیرد مبادا از وظیفه اصلی شان باز بمانند. می گوید: هر شیفت کاری 3 ساعت و نیم بیشتر نیست و اینطوری خانم ها به کارِ خانه و شوهرداری و بچه داری شان هم می رسند.


خانم رضایی از خانم هایی است که در این نانوایی مشغول است. وی که در شیفت بعداز ظهر کار می کند می گوید: هم به کارِ خانه ام می رسم و هم با کار در این محیط امن گوشه ای از بار مالی زندگی را بلند می کنم. این خانم نانوا از وسایل کاری که صاحبکار برایشان فراهم کرده راضی است و می گوید: علت رضایت مردم از این نان کیفیت بالای آن و همچنین رعایت نکات بهداشتی است. از نظر این خانم شاغل اینکه بعضی ها می گویند کار نیست اصلا حقیقت ندارد و برای کسی که جویای کار باشد، کار همیشه پیدا می شود.


آقای نانوا از درآمدش راضی است. روزانه حدود 2 هزار تا نان می دهد دست مشتری. سفارش های سنگین هم دارد اما قبول نمی کند و معتقد است همیشه حق با آن مشتری است که توی صف می ایستد.


رمز موفقیتش را یکی تجربه می داند و یکی سلیقه و البته مهم تر از همه استقامت در کار. نانش اینقدر کیفیت دارد که مردم صبح زود از خواب شیرین بزنند و بیایند بایستند توی صف. این است نتیجه عمل کسی که برای مردم وقت می گذارد و توکلش همیشه بر خداست. یکی از مشتری ها می گوید: ای کاش عصر های پنج شنبه و روزهای جمعه هم تعطیل نمی کردند و پخت داشتند.


از نظر این نانوای پر سابقه، نانوایی شغلی است که نیاز به سرمایه چندانی ندارد و تنها چند سال سابقه کار می خواهد و اینکه فاصله نانوایی با نانوایی های دیگر استاندارد باشد.


هاشمیان در مورد حذف یارانه نان می گوید: درست است که حذف یارانه، باری روی دوش قشر ضعیف گذاشت اما این روشی است که در کل دنیا برای بالا بردن کیفیت به کار می رود، روشی که رقابت ایجاد می کند. وی مشکل اصلی نانوایی را کیفیت آرد می داند و می افزاید: اگر یارانه آرد هم حذف می شد آن وقت منِ نانوا آرد را از کارخانه ای می خریدم که آرد با کیفیت تری تحویلم بدهد اما حالا گندم از خرمن می رود توی آسیاب و بدون اینکه غنی سازی شود می رسد دست نانوا.


رمضان هاشمیان که با 50 سال سن به همراه پسرش حمزه دست به این اشتغالزایی زده است، می گوید: اگرچه برخی مردم نسبت کارگر و کارگری نگاه درخوری ندارند اما از نظر اسلام کار و کارگری آنقدر اهمیت دارد که اگر کسی در حال کار از دنیا برود شهید به حساب می آید.

نظرات  

 
#2 0 م 17 مرداد 1392 ساعت 22:58
تشکر از مطلب شما . متشکر
نقل قول
 
 
#1 0 محمد بابا علی 02 تیر 1392 ساعت 17:48
سلام . باسمه تعالی از برادر محترم آقای رمضان هاشمیان وفرزند عزیز ایشان و خواهران زحمتکش تولید کننده نان کمال تشکر وقدر دانی دارم مطمئن باشند که وقتی سر سفره بسم الله نام برده می شود صواب آن برای شما ثبت می گردد التماس دعا دارم یاعلی مدد بزودی زیارت امام حسین (ع) نصیب شما می شود . بااحترام
نقل قول
 

افزودن نظر


کد امنیتی
تصویر جدید