امروزيكشنبه, 14 آذر 1395-- Sunday Dec 04 2016

ساعت 14:20:26

آخرین به روز رسانی : یک شنبه 11:41:31

ظروف یک بار مصرف مورد استفاده در امسال، سال 1691 شمسی تجزیه می شوند!

دوشنبه, 06 آذر 1391 ساعت 16:34 کدخبر :4751
فرستادن به ایمیل چاپ
نویسنده :
حوزه معاونت خدمات شهری شهرداری از شهروندان خواست بخصوص در این ایام که فصل نذورات است، تا حد امکان از مصرف ظروف یک بار مصرف خودداری کنند. این معاونت در اطلاعیه خود چنین آورده است:

ازعموم شهروندان گرامی درخواست می کنیم جهت حفظ محیط زیست تا حد امکان از ظروف یک بار مصرف که از مواد شیمیایی تولید می شوند استفاده نکنند و در صورت نیاز و اجبار حتماً از ظروف یک بار مصرف گیاهی استفاده نمایند.

مطالعه موارد زیر قطعا اطلاعات خوبی را به اندوخته های شما در مورد ظروف یک بار مصرف اضافه خواهد نمود. پس به دقت آنها را بخوانید و رعایت کنید:

- باید بدانید بیش از 300 سال طول می کشد تا یک ظرف یک بار مصرف تجزیه گردد. پس نباید در طبیعت رها شوند و بهتر است در صورت استفاده از ظروف یک بار مصرف از ظروف یک بار مصرف گیاهی که هم قابل بازیافت هستند و هم به راحتی تجزیه می شوند استفاده کنیم.

- جنس اغلب بطری های آب معدنی از پلیمری به نام پی وی سی است که فقط برای ذخیره کوتاه مدت آب آَشامیدنی کاربرد دارد.

- ریختن هر نوع ماده اسیدی، سرکه، آبمیوه و ... در این ظروف باعث آزاد شدن مواد سمی می شود و استفاده از آن مضر و سرطان زا خواهد بود.

- از ظروف پلاستیکی برای گرم کردن غذا در ماکروویو و چه انجماد در فریزر نباید استفاده شود، به خصوص حرارت و گرما روند ترکیب و آزادی مواد سمی را شدت و سرعت می دهد، یخ زدگی هم احتمال ترک خوردن و رخنه باکتری کالیفرم را افزایش می دهد (پس بهتر است در حرارت و دمای متعادل مورد استفاده قرار گیرد.)

- وجود یک ترک کوچک ممکن است سبب آلودگی به باکتری کالیفرم شده، سلامت شخص استفاده کننده را به خطر اندازد.

- برخی از بطری ها از پلی اتیلن ترفنالیت یا PET ساخته شده است که حاوی اتیل هیدروکسی آمین است و علاوه بر این که نباید در برابر نور خورشید یا حرارت و گرما قرار گیرد محتویاتشان نهایتا تا یک هفته سالم است.

- در مراسم و مجالس مختلفی که بنا است پذیرایی انجام پذیرد و غذا توزیع شود غذای طبخ شده را در ظروف یک بار مصرف (پلاستیکی و ...) قرار ندهیم و به جای آن از ظروف یکبار مصرف گیاهی استفاده کنیم.

- مواد تشکیل دهنده ظروف یک بار مصرف گیاهی شامل نشاسته ذرت، سیب زمینی و گندم، موم عسل، روغن های گیاهی و ... می باشند.

- به دلیل عدم استفاده از مواد شیمیایی در تولید ظروف یک بار مصرف گیاهی، در هنگام استفاده از مواد داغ مواد مضری از آن وارد غذا نمی شود. به عبارت دیگر این ظروف عاری از هر گونه اثرات مضر و عکس العمل های شیمیایی در تماس با مایعات و غذاهای داغ هستند.

- اغلب ظروف یک بار مصرف پلاستیکی از سنتز موادی به نام مونومر تولید می شود که سمی است.

- بعضی از مردم با استفاده چند باره از ظروف یک بار مصرف گمان می کنند با این کار به محیط زیست کمک کرده یا سبب صرفه جویی در مخارج خود شده اند! این دسته سلامت خود و مخارج درمانشان در آینده را نادیده می گیرند. 

مطالب مرتبط:

نظرات  

 
#2 +3 نگار عموشاهی 09 آذر 1391 ساعت 11:49
ای کاش مردمی که از شهرهای اطراف میاند نذری میخورند قبل از سیر شدن به فکر تمیزی شهر بودند یه اصفهانی ظهر عاشورا سر کوچه ما با خانوادش غذاشون را میل کردند و ظرفهای کبار مصرف را ریختند در خونه یک مادر شهید توی خیابون شهید صدوقی که وضعش از همه خیابونا بدتره و هنوز بلاتکلیفه...بهش گفتم لطفا ظرفاتون را نریزید به خیال اینکه من سدهی نیستم گفت بابا این سدهیا که این چیزا حالیشون نیست شهرشون با خون و کثافت یکی شده تو نگران چهار تا ظرفی میخواستم بهش بگم اون وقت چه جوری دلت میاد توی خون و به قول خودت کثافت وایسی گوشه خیابون غذا بخوری و بعد بهمون توهین کنی ولی مادرم گفت ولش کن مهمون امام حسینه
نقل قول
 
 
#1 0 Captain-Milad 06 آذر 1391 ساعت 21:48
لطفا درباره این مصرف روزانه 130 تن پلاستیک یک مطلبی بنویسید، مگه همچین چیزی میشه :-o
نقل قول
 

افزودن نظر


کد امنیتی
تصویر جدید