امروزسه شنبه, 16 آذر 1395-- Tuesday Dec 06 2016

ساعت 02:56:43

آخرین به روز رسانی : دو شنبه 12:15:01

سلامت؛

مواد غذایی طلایی

دوشنبه, 21 شهریور 1390 ساعت 09:20 کدخبر :2418
فرستادن به ایمیل چاپ
نویسنده : محمد علي شاهين

بدليل اهميت موضوع و نيز نقش تكرار در فرهنگ سازي اين بار دو ليست يكي تحت نام موا غذايي طلايي و ديگر مواد غذايي زيان آور را كه يكي از  متخصصين تغذيه از ديدگاه خود تنظيم نموده و در كتاب خويش چاپ كرده است ، باشد كه سرلوحه براي تهيه و مصرف مواد غذايي گردد .

 

مواد غذايي طلايي

مواد غذايي پيشنهادي از طرف اينجانب جهت خريد  و مصرف بيشتر به شرح زير مي باشند .

ماهي :  به علت بالابودن ميزان پروتئين ، كلسيم ،يد و ويتامين D و اسيد چرب اشباع نشده امگا 3 .

 

روغن زيتون و كانولا ، به دليل دارا بودن اسيد چرب  اشباع نشده و ويتامين E .

 

سبوس غلات : به صورت غلات سبوسدار  به خصوص جو ، به دليل بالابودن ميزان فيبر ، ويتامين B ، منيزيم و پتاسيم .

 

جوانه غلات :  به خصوص جو ، به دليل بالابودن ميزان پروتئين  ، منيزيم ، پتاسيم ، ويتامين B و اسيد فوليك .

 

پنير و كشك : به دليل بالابودن ميزان پروتئين  و كلسيم .

 

سفيده تخم مرغ : به دليل بالا بودن پروتئين كامل .

 

سويا ، به دليل پروئين بالا ، داشتن اسيد چرب اشباع نشده ، فيبر محلول در آب ، كلسيم و پتاسيم بالا .

 

عدس و لوبيا : به دليل بالابودن ميزان پروتئين ، آهن  و كلسيم .

 

بادام زميني  و گردو : به دليل بالابودن ميزان پروتئين و داشتن اسيد چرب اشباع نشده  .

 

كاكائو : به دليل بالا بودن پتاسيم و منيزيم .

 

جعفري : به دليل بالا بودن ميزان ويتامين C ، آهن  ، كلسيم ، ويتامين A و پتاسيم .

 

مواد غذايي زيان آور

در مقابل ، مواد غذايي زيان آور جهت خريد و مصرف به شرح زير مي باشند ( به ويژه جهت جلوگيري از بازگشت چاقي )

  • · گوشت گوسفند ( به خصوص به شكل چرخ كرده ، كباب كوبيده و همبرگر )
  • · پيتزا  ، اسنك ، سوسيس و كالباس .
  • · دنبه و پوست مرغ .
  • · انواع روغن جامد .
  • · كله و پاچه ، دل و قلوه ، سيراب و شيردان .
  • · ته ديگ .
  • · انواع شيريني تر و خامه اي .
  • · انواع پلمبير ، ژله وكرم
  • · انواع نوشابه ، سانديس ، كمپوت و شربت .
  • · انواع تنقلات نظير پفك ، چيپس و غيره .

تذكر : از مصرف بيش از حد ميگو ، زرده تخم مرغ ، بستني ، كره ، خامه و سرشير نيز خود داري كنيد .

زنگ خطر : غذاهاي چرب و غذاهاي شيرين اغلب خوشمزه اند ، به اين نكته توجه داشته باشد كه اين مواد غالباً زيان آورند ، پس قبل از اقدام به انتخاب ، خريد و مصرف آنها زنگ خطر آنها را بشنويد .

 

دونكته اساسي :

1- با مزه شور و شيرين ، با احتياط برخورد كنيد . ساير مزه ها چندان مشكلي ندارند .

2- در ايران مهم ترين عامل ابتلا به چاقي بي رويه برنج است . برنج غذاي رايج و مورد دلخواه اكثر مردم محسوب مي شود كه از كربو هيدرات بالا و پروتئين بسيار كمي برخوردار است و مصرف آن باعث افزايش وزن مي شود . پس سعي در كاهش مصرف آن داشته باشيد .

 

مطالب مرتبط:

افزودن نظر


کد امنیتی
تصویر جدید