امروزسه شنبه, 16 آذر 1395-- Tuesday Dec 06 2016

ساعت 19:47:55

آخرین به روز رسانی : سه شنبه 13:04:49

پیام هایی برای پیشگیری و کنترل پرفشاری خون

شنبه, 26 اسفند 1391 ساعت 10:03 کدخبر :5360
فرستادن به ایمیل چاپ
نویسنده : دکتر عبدالعلی کیانی مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان خمینی شهر

1- فشارخون بالا ₌ کشنده خاموش


2-فشارخون بالا باعث آسیب به عروق قلب، مغز ،کلیه ها ،چشم و سایر بافت ها می شود.


3-چاقی مهمترین عامل وابسته به تغذیه در افزایش فشارخون می باشد.


4-به ازای هر نیم کیلو اضافه وزن، 320 کیلومتر مویرگ جدید لازم است.5-مصرف نمک به 6 گرم برای افراد عادی و به 5/1 گرم برای افراد با فشارخون بالا در روز کاهش یابد.


6-کاهش دریافت نمک طعام باعث کاهش خطر کلفت شدن دیواره بطن چپ قلب، پوکی استخوان و سرطان معده می گردد.


7-پتاسیم موجب کاهش فشارخون می گردد لذا از منابع غذایی پتاسیم دار مثل :موز، زردآلو انجیر،گریپ فروت، هلو، آلو ، سیب زمینی، سیر ،کدو سبز، قارچ، گوجه فرنگی و سایر سبزیجات استفاده نمائید.


8-مصرف مقادیر کافی منیزیم باعث کاهش فشارخون می شود که در اکثر میوه جات و سبزیجات به اندازه کافی یافت می شود.


9-دریافت مقادیر کافی کلسیم خطر ابتلا به پرفشاری خون را کاهش می دهد. منابع غذایی: لبنیات، بادام، کنجد ،سبزیجات سبز تیره، کلم و گل کلم


10-مصرف منابع حاوی ویتامین E ،کولین ،منیزیوم ،سلنیوم ، بتاکاروتن و ویتامین C در کاهش پرفشاری خون موثر است.


11-مصرف چربیهای اشباع و کلسترول باعث افزایش خطر ابتلا به پرفشاری خون می شود.


12-کشیدن سیگار باعث پرفشاری خون می گردد.


13-استرس زیاد باعث پرفشاری خون می گردد.


14-عدم تحرک و ورزش موجب پرفشاری خون می گردد.


15-ورزش مستمر باعث کنترل فشارخون بالا می شود.


16- با استفاده از سیر، ریحان، پیاز، فلفل قرمز ،جعفری، شوید، زنجبیل، فلفل سیاه ،خردل، آب لیمو، آب نارنج، زعفران ،ترخون ،آویشن و زیره، میزان نمک مصرفی را کاهش دهید.


17-افراد مبتلا به پرفشاری خون باید پیش از مصرف غذاهای آماده با توجه به برچسب مواد غذایی، میزان سدیم آن را محاسبه کنند.


18-مصرف پیه، دنبه، روغن جامد، کره ،خامه و سرشیر باعث پرفشاری خون می گردد.


19-به جای سرخ کردن از روشهای آب پز، بخارپز و کباب کردن استفاده کنید.


20-استفاده دوبار ماهی در هفته باعث کاهش فشارخون می گردد.


21-مصرف 3 تا 5 بار سبزیجات خام و پخته و 2 تا 4 بار میوه در روز موجب کاهش پرفشاری خون می گردد.


22-در بین میوه ها مصرف سیب، پرتغال، گریپ فروت، آلو ، انگور ، موز و در بین سبزیجات مصرف کرفس، هویج ،گوجه فرنگی، در کاهش شدت پرفشاری خون بسیار موثر می باشند.


23-مصرف پروتئین گیاهی باعث کاهش پرفشاری خون میشود.


24-سبزیجات بخاطر داشتن فیبر و موادی نظیر پتاسیم، منیزیوم ، ویتامین C ،کلسیم در کاهش پرفشاری خون از ارزش خاصی برخوردارند.


25-پیاده روی تند و مستمر 5 بار در هفته یا بیشتر، هر بار 30 دقیقه، شانس ابتلا به پرفشاری خون را 30 تا 50 درصد کاهش میدهد.


26-رژیم غذایی سرشار از سبزیجات ، میوه جات و مواد غذایی کم چرب موجب کاهش پرفشاری خون می گردد.


27-در افراد چاق کاهش وزن موجب کاهش پرفشاری خون می گردد.


28-علائم بالینی پرفشاری خون : سردرد ،سرگیجه ،خستگی و احساس افت توانایی، تنگی نفس ،خونریزی از بینی


-عوامل قابل کنترل ایجاد کننده پرفشاری خون:


اضافه وزن و چاقی
مصرف زیاد نمک طعام
مصرف ناکافی پتاسیم
مصرف ناکافی منیزیوم
مصرف ناکافی کلسیم
دریافت ناکافی ویتامین C ، ویتامین E ، بتاکاروتن ،کولین و سلنیوم
مصرف زیاد چربیهای اشباع


30-عوارض فشارخون بالا


سکته قلبی
سکته مغزی
نارسایی قلبی
ورم ریه
نارسایی کلیه
آسیب چشمی


31- راههای پیشگیری و کنترل فشارخون بالا:


کنترل وزن
کاهش مصرف نمک
انجام فعالیت های ورزشی
مصرف شیر و لبنیات کم چرب
کاهش مصرف چربی
مصرف ماهی
کاهش استرس و اضطراب
ترک سیگار


دارو درمانی


32- خطر ابتلا به پرفشاری خون در افراد اضافه وزن 2 تا 6 برابر بیشتر از افراد با وزن نرمال می باشد.


33-سی درصد از موارد پرفشاری خون بطور مستقیم به چاقی مربوط می شود.


34 -هر کیلوگرم کاهش وزن معادل 1 میلیمتر جیوه کاهش فشارخون سیستولی و فشارخون دیاستولی می گردد.


35-به منظور پیشگیری از بیماری پرفشاری خون تمام افراد بزرگسال روزانه کمتر از 6 گرم نمک طعام مصرف کنند.


36-تجمع نمک در بدن موجب پرفشاری خون می گردد.


37-به ازای هر 5 کیلوگرم کاهش وزن 10 میلیمتر جیوه از فشار سیستولیک و 5 میلیمتر جیوه از فشار دیاستولیک کاسته می شود.


38-فشارخون بالا یک عامل خطر برای بیماری قلبی و عروقی است.


39-ورزش کردن منظم خطر ابتلا به پرفشاری فشارخون را کاهش میدهد.


40-فشارخون بالا موجب بزرگ شدن قلب و تخریب عملکرد کلیه ها می گردد.


41-مصرف چربیهای اشباع، عدم تحرک ،کشیدن سیگار و استرس زیاد موجب پرفشاری خون می گردد.


42-فشارخون بالا،چاقی و اضافه وزن ،فعالیت بدنی ناکافی،چربی خون بالا،مصرف دخانیات ، پنج عامل خطر هستند که سبب افزایش بیماریها می شوند.


43-از ابتدا ذائقه کودکان خود را به غذاهای کم نمک عادت دهیم.


44-عدم مصرف مواد غذایی پرنمک مانند فست فود،سوسیس،کالباس ،ترشیجات ،چیپس ، و پفک در پیشگیری و کنترل فشارخون بالا بسیار موثر است.


45- از آجیل و خشکبار خام و بو نداده استفاده کنیم.


46- پیاده روی تند و مستمر ،ارزان ترین ،موثرترین و آسان ترین نوع فعالیت بدنی است.


47- رژیم غذایی سالم، ورزش مستمر و ترک دخانیات موجب پیشگیری و کنترل پرفشاری خون می گردد.


48-در ایران، تقریبا یک نفر از هر پنج نفر به فشارخون بالا مبتلا هستند.


49-فشارخون بالا به علت ایجاد سکته های مغزی و حملات قلبی، بزرگترین علت مرگ در دنیاست.


50- مصرف 3 تا 5 واحد سبزیجات و 2 تا 4 واحد میوه جات در روز به دلیل داشتن پتاسیم، موجب کاهش فشارخون بالا می شود.

مطالب مرتبط:

افزودن نظر


کد امنیتی
تصویر جدید