امروزيكشنبه, 14 آذر 1395-- Sunday Dec 04 2016

ساعت 06:08:02

آخرین به روز رسانی : یک شنبه 08:01:56

آيا در برنج ها سم وجود دارد؟

چهارشنبه, 08 آبان 1392 ساعت 12:58 کدخبر :6232
فرستادن به ایمیل چاپ
نویسنده :

اصولاً سم چيست و به چه چيزي سم مي گويند؟
آيا سم فقط در برخي مواد غذايي مثلاً تعدادي از برنج ها وجود دارد؟
سموم از كجا وارد مواد غذايي  مي شوند؟
آيا فقط در مواد غذايي سم وجود دارد؟
در چه صورتي انسان مسموم مي شود؟
راه هاي جلوگيري از مسموميت ها چيست؟اينها سوالاتي است كه اين روزها شايد ذهن شما را هم مشغول كرده باشد پس در اين شماره و شماره هاي بعدي بدنبال پاسخ آنها باشيد.


وقتي صحبت از سم مي شود آنچه به ذهن اسنان خطور مي كند، موادي هستند كه در ظروف و مكانهاي خاصي نگهداري مي شوند و همه كس به آنها دسترسی ندارد، نهايتش حشره كش و سمي را كه در كشاورزي كاربرد دارد مي شناسيم.
از مسموميت كه صحبت مي شود فكرمان به دور دستها پرواز مي كند و شخصيتهاي سياسي و تاريخي و مذهبي كه توسط بدخواهان وكينه ورزان و نامردمان مسموم شده اند را جستجو مي كند.
سم، سقراط و جام شوكران را هم بياد آدمي مي آورد و نتيجه اين مي شود كه فكر مي كنيم براي مسموم شدن بايد جام شوكراني و ظالمي و بدخواهي و حسودي باشد كه سم را به زور و يا پنهاني به خورد قرباني بدهد تا بدنبال آن مسموميتي اتفاق بيفتد.
حضور سموم در تمامي عرصه های زندگي كمتر به ذهن ما خطور مي كند، شايد باور نكنیم كه چهره قاتل ها تغيير كرده و آب و خاك و هوا و غذا و دارو و لوازم آرايشي و بهداشتي و اسباب بازيها و گل و گياه هم مي توانند در خود سم داشته باشد.


انسان امروزي دائماً مسموم مي شود و خود خبر ندارد
عادت كرده ايم غذايي را سالم بدانيم كه ظاهري تميز داشته باشد، بسته بندي آن شيك باشد، در جاي مناسب نگهداري شود و اگر ميوه و سبزيجات باشد خوب شسته و ضدعفوني شود، آنگاه مشكلي نيست، حق هم داريم! آموزشهاي قبلي به ما گفته اند كه آنچه سلامتي بشر را تهديد مي كند انتقال عوامل بيماريزا از طريق آب و غذاي آلوده به ويروسها و باكتريها مانند عوامل حصبه و وبا و اسهال خوني مي باشد، ولي امروز استانداردهاي
سلامت آب و هوا و غذا فراتر از اينگونه خطرات قرار دارد، عوامل جديد كه ناشي از توسعه جوامع است به خطرات قبلي اضافه شده است. مواد شيميايي دست ساز بشر و دخالت انسان در طبيعت موادي را وارد چرخه زندگي كرده است كه براي او سهم حساب مي شود.
افزايش جمعيت و نيازهاي جديد منجر به صنعتي شدن جامعه و ايجاد كارخانه ها و محصولات شده ولذا زندگي فعلي بشر از گذشته متفاوت شده است.
خانواده ها كه در گذشته خود حداقل تعدادي از نيازهاي خود را شخصاً توليد مي كردند امرور مصرف كننده شده اند و ديگر خبري از پرورش ماكيان و توليد تخم مرغ و شير و لبنيات در خانه ها نيست، پخت نان كه هيچ؛ چند وعده غذا هم ممكن است از بيرون تهيه شود، كمتر كسي ديگر خود مربا و رب و سركه و ديگر فرآورده هاي غذايي را در خانه تهيه مي كند، باغ و باغچه اي هم براي درخت كاري و سبزه¬كاري نيست، انواع و اقسام لوازم آرايشي با تبليغات گوناگون بفروش مي رسد، عطر و گلاب گل سرخ را فراموش كن، انواع ادوكلن ها و عطرها و خوش بوكننده هاي شيميايي در بازار است و تبليغات آنرا به يك ضرورت كرده اند.
مصرف غذاهاي آماده توسعه يافته است؛ غذاهايي كه در خانه تهيه مي شونداز گوشتها و مواد اوليه اي است كه معلوم نيست چه به خورد  مرغ و دام داده اند تا رشد كند و در فرآوری غذاها موادي اضافه شده اند تا پايداري آنها بيشتر و رنگ و بوي مشتري پسند بخود بگيرند و خوشمزه شوند.
جيب بچه ها ديگر از نخودچي و كشمش و انجير پر نمي شود. لقمه نان و پنيري در كيف وي گذاشته نمي شود، چرا که انواع تنقلات پر زرق و برق اما بي خاصيت وجود دارد.
پس امروز در همه جا شوكرانها حضور دارند، حتي ظروف يكبار مصرف هم خود مسئله دارند. در اين شرايط آنچه افراد مي رسد اطلاعات و دانش و تنظيم سبك زندگي از يكطرف فعالیت درست و ارگانهاي نظارتي مثل اداره استاندارد و نظارت بر مواد غذايي و آشاميدني و بهداشتي از طرف ديگر است.
افزايش اطلاعات افراد جامعه سه  خاصيت مي تواند داشته باشد؛ اول رفتار و عادات فرد را اصلاح مي كند دوم انتظارات مردم و جامعه را از ارگانهاي مربوطه بالا مي برد و سوم اينكه توليد كنندگان را بدليل حفظ مشتريهاي آگاه خود مجبور به رعايت استانداردها و كنترل محصولات خود مي كند.
پاسخ به سوالات مطرح شده در باره سموم و طرح اطلاعات علمي و درست از جنبه هاي مختلف سموم در شماره های آتي ما را به اين باور مي رساند كه بايد با  سموم زندگي كرد.
  

مطالب مرتبط:

افزودن نظر


کد امنیتی
تصویر جدید