امروزجمعه, 12 آذر 1395-- Friday Dec 02 2016

ساعت 19:58:38

آخرین به روز رسانی : پنج شنبه 09:39:47

مدير كل دامپزشكي استان اصفهان

موردی از ابتلا به تب كريمه كنگو گزارش نشده است

چهارشنبه, 10 تیر 1394 ساعت 06:41 کدخبر :9055
فرستادن به ایمیل چاپ
نویسنده :



مدير كل دامپزشكي اصفهان گفت : كشتار دام خارج از كشتارگاه بدون رعايت اصول بهداشتي عامل مهمي در ابتلا به بيماري تب كريمه كنگو است، اين در حالي است كه هنوز هم تعداد زيادي از ذبح€Œها خارج از كشتارگاه انجام مي€Œشود و براي اين كار نيازمند فرهنگ€Œسازي هستيم.
به گزارش فرصت آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران ، شهرام موحدي مدير كل دامپزشكي اصفهان در گفتگو با اصحاب رسانه با بيان اينكه يكي از مهمترين مسائلي كه ذهن بسياري از مردم را اين روزها به خود مشغول ساخته تب خونريزي دهنده كونگو است، افزود: امكان ريشه كني اين بيماري به هيچ عنوان وجود ندارد، و عامل اين بيماري كنه€Œها هستند كه با افزايش دما و افزايش تعداد كنه€Œها ميزان انتقال اين بيماري در بين دام€Œها به مراتب افزايش مي€Œيابد.

مديركل دامپزشكي اصفهان بيان داشت: كنه€Œها با گزش دام بيمار به تب كريمه كنگو به اين بيماري آلوده شده و به عنوان مخزن اين بيماري تلقي مي€Œشوند كه در نهايت اين بيماري را به دام€Œهاي ديگر نيز انتقال مي€Œدهند.

وي با بيان اينكه تب كريمه كنگو هيچ€Œگونه علايمي در دام€Œها ندارد، خاطرنشان كرد: تب خفيف و در برخي موارد سقط جنين از علائم این بیماری در دام ها است، انتقال اين بيماري به انسان موجب ايجاد تب و در نهايت خونريزي€Œهاي كشنده مي€Œشود.
موحدي گروه€Œهاي در معرض خطر را كاركنان كشتارگاه€Œها، قصابان، دامداران وساكنان روستاها، عشاير و كارمندان دامپزشكي عنوان كرد و ادامه داد: اين بيماري در انسان بسيار كشنده است موجب خونريزي گسترده در بدن فرد مبتلا مي شود.
وي با اشاره به اينكه تاكنون در استان اصفهان هيچ€Œگونه گزارش از ابتلای انساني وجود نداشته است، بيان داشت: اداره دامپزشكي اصفهان با همكاري مراجع مربوطه به ويژه علوم پزشكي اصفهان اقدامات مناسبي را براي آگاه سازي مردم و مبارزه با اين بيماري انجام داده است.
مدير كل دامپزشكي اصفهان ادامه داد: سم€Œپاشي يكي از اقدامات اساسي اداره دامپزشكي براي مبارزه با تب كريمه كنگو است

موحدي با اشاره به برگزاري كلاس€Œهاي آموزشي مختلف در حوزه تب كريمه كونگو، گفت: اين كلاس€Œها با تمام اصنافي كه به نحوي با دام زنده و يا محل كشتار دام و عرضه آن ارتباط داشتند برگزار شد .وي بهترين راه براي مبارزه با اين بيماري را آموزش به مردم و صنوف مختلف دانست و تصريح كرد: مردم بايد بدانند كشتار دام در خارج از كشتارگاه ممنوع است، از خريد گوشت بدون مهر دامپزشكي جلوگيري كنند، گوشت خريداري شده را به مدت 24 ساعت در يخچال در دماي صفر تا 4 درجه نگهداري كنند و بعد از آن به مصرف برسانند، از مصرف جگر خام خودداري شود و اگر جگر خريداري مي€Œشود به مدت 48 ساعت در يخچال نگهداري شود.

مدير كل دامپزشكي اصفهان افزود: تلاش شود در زمان خرد كردن گوشت از دستكش استفاده شود، تلاش شود تا مانع تماس كودكان و دامداران با كنه€Œها شود، در زمان استراحت در كوهستان از وسايل ايمني مانند پشه بند و يا حشره€Œكش€Œهاي ويژه استفاده شود.

وي در مورد علت ارجح بودن نگهداري گوشت در يخچال نسبت به فريزر، گفت: نگهداري 48 ساعته گوشت در يخچال نسبت به فريزرموجب فرآيند جمود نعشي شده كه در آن اسيديته و PH آن به ميزان زيادي پايين آمده و همين عمل موجب از بين رفتن ويروس مي€Œشود.

موحدي با اشاره به انجام طرح يكساله با عنوان" پيش€Œسرد لاشه€Œها" در كشتارگاه€Œهاي اصفهان، بيان داشت: اين طرح اكنون در بسياري از كشتارگاه€Œهاي خصوصي رخ داده است اما برخي از كشتارگاه€Œهاي وابسته به شهرداري كه بيشترين حجم كشتارگاه€Œها را به خود اختصاص داده است نياز به تعامل بيشتر با شهرداري€Œها براي راه€Œاندازي آن دارد.

وي با اشاره به كشتارگاه€Œهاي صنعتي و نيمه صنعتي كه در شهرداري دور قرار دارند، گفت: به علت نبود طرح " پيش€Œسرد لاشه€Œها" در اين شهرها، كشتار در بعد از ظهرها انجام گرفته و دام ذبح شده تا فرداي آن روز در يخچال نگهداري شده تا آماده توزيع شود.

افزودن نظر


کد امنیتی
تصویر جدید