امروزشنبه, 13 آذر 1395-- Saturday Dec 03 2016

ساعت 09:38:20

آخرین به روز رسانی : شنبه 08:30:31

کوفته (آمربی)

دوشنبه, 25 آذر 1392 ساعت 08:21 کدخبر :6626
فرستادن به ایمیل چاپ
نویسنده : زهرا داورپناه
سفره

کوفته (آمربی)

خواننده عزیزی که این بخش را دنبال می کند ممکن است در نگاه اول بگوید: خوب کوفته را که در همه شهرهای ایران درست می کنند، چه جای معرفی در این بخش؟! اما باید بگوییم کوفته هر شهر مختص همان شهر است و به روش های مختلف پخت می شود مثل کوفته تبریزی که با کوفته کرمانشاهی تفاوت هایی دارد.
پس می پردازیم به غذای سنتی این شماره، کوفته و یا  (آمربی خودمان)


مواد لازم برای 4 نفر

برنج (ترجیحا نیم دانه لنجان و یا شمال): 2 پیمانه
بلغور گندم: نصف پیمانه
گوشت چرخ کرده کم چربی: 200 گرم
سبزی چرخ شده (شامل تره، شوید، نعناع، ترخون، مرزه و مقدار بسیار کمی گشنیز): نیم کیلو
کشمش: به میزان دلخواه
روغن، نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم


طرز تهیه: پخت این غذا به 2 روش انجام می گیرد.
1-    برنج و بلغور گندم را نیم ساعت خیس می کنیم، سپس با گوشت، سبزی چرخ شده، نمک، فلفل و زرد چوبه مخلوط می کنیم. درون قابلمه 3 پیمانه آب ریخته و یک قاشق روغن اضافه می کنیم و می گذاریم تا جوش بیاید، سپس مواد را درون قابلمه ریخته در آن را می گذاریم و شعله اجاق را کم می کنیم، وقتی آب غذا کم شد کمی کشمش به آن اضافه کرده و دم کنی می گذاریم تا خوب دم بیاید، البته شعله باید خیلی کم باشد.
2-    کمی روغن و زردچوبه به آب اضافه کرده و می گذاریم تا جوش بیاید، مواد را که با هم مخلوط کرده ایم  به صورت گلوله در می آوریم و وسطش کمی کشمش می گذاریم و آهسته درون قابلمه آب چوش می چنیم، شعله اجاق را کم کرده و وقتی آبش کم شد دم می گذاریم.

نکته ها:
* اگر آب روی کوفته ها را نگرفت، کمی آب جوش اضافه می کنیم تا روی کوفته ها را بگیرد و مغزپخت شود.
* هر چه چربی گوشت کمتر باشد کوفته ها شکیل تر شده و  اصطلاحا وانمی رود.
* استفاده از جعفری در سبزی کوفته، بوی مطبوع آن را کاهش می دهد.
*قدیمی ها گوشت و سبزی کوفته را در یانه سنگی می کوبیدند.

افزودن نظر


کد امنیتی
تصویر جدید