امروزچهارشنبه, 17 آذر 1395-- Wednesday Dec 07 2016

ساعت 16:21:27

آخرین به روز رسانی : جهار شنبه 07:56:45

ستون سلامت

توصیه هایی در مورد غلات

دوشنبه, 14 مرداد 1392 ساعت 07:38 کدخبر :5843
فرستادن به ایمیل چاپ
نویسنده : رامين شاهين

مواد غذايي مورد نياز انسان به شش گروه اصلي تقسيم مي¬شود كه يكي از آنها غلات است،.

غلات:
انواع: برنج، گندم، جو و انواع فراورده هاي آن ها بصورت نان، ماكاروني، بيسكويت و شيريني ها ي حاوي آرد غلات و غذاهاي تهيه شده از غلات
مواد تشكيل دهنده: انواع كربو هيدرات هاي پيچيده – فيبر- ويتامين هاي گروه ب، پروتئين و املاحي مثل آهن و منيزيم.
ميزان مصرف روزانه: بستگي به انرژي مورد نياز فرد از 6 تا 11 واحد، هر واحد معادل حدود 30 گرم نان يا نصف ليوان ماكاروني يا برنج پخته يا 3 عدد بيسكويت است.


توصيه هاي مصرف:
1- مصرف با سبوس(پوسته) و بشكل دانه كامل، ويتامين ها و فيبر غلات را به بدن مي رساند.
2- برنج به صورت كته و دور نريختن آب و پختن با پلوپز توصيه مي شود.
3- مصرف همزمان غلات مثل برنج با حبوبات مانند عدس، لوبيا، باقالا و فرآورده هاي حيواني و مغزها مانند گردو، بادام، فندق و پسته توصيه مي گردد.
4- آرد و ماكاروني هاي غني شده يعني آن ها كه اسيد فوليك، آهن و ديگر املاح و ويتامين ها به آنها اضافه شده و ماكاروني هاي سبوس دار مفيدتر مي باشد.
5- برنج و نان به اندازه معمول به سر سفره آورده شود تا هم از پرخوري جلوگيري گردد، هم اضافه آن دور نريخته نشود.


توصيه هاي خريد
1- غلات در حال خريد دچار كپك زدگي نبوده وآفات زنده و مرده مثل شپشك در آنها مشاهده نگردد.
2- از خريد ماكاروني و رشته بصورت فله اي خودداري شود.
3- نان هاي صنعتي و نيمه صنعتي بسته بندي مناسب و پروانه توليد داشته باشند.
4- از پيچيدن نان در روزنامه براي حمل و نقل خودداري شود.


توصيه هاي نگهداري:
1- براي حمل و نقل نان از نانوائي تا منزل از پارچه تميز و پاك استفاده شود.
2- نان پس از خشك شدن در صورت مازاد بر مصرف بودن در كيسه نايلوني قرارداده و فريز شود كه تا سه ماه قابل نگهداري است.
3- از گذاشتن نان در يخچال خودداري شود.
4- از گذاشتن نان در سفره هاي مرطوب به مدت طولاني خودداري شود كه در اينصورت كفك مي زند.
5- يكي از راه هاي نگهداري طولاني نان بصورت خشك (نان خشك) مي باشد.
6- آرد در بسته بندي مناسب و درب بسته، ترجيحاً در يخچال نگهداري شود.
7- برنج در جاي خشك و خنك و رطوبت كم حدود شش ماه قابل نگهداري است.
8- از فريز كردن برنج پخته خودداري شود و در صورت لزوم نيم پز فريز گردد.
9- برنج پخته حاوي گوشت 3 تا 4 روز در يخچال قابل نگهداري است.
10- نان چه در فريزر باشد و چه تازه خريداري شده باشد برش داده و مثلاً به چهار قسمت تقسيم و به سر سفره آورده شود.

مطالب مرتبط:

افزودن نظر


کد امنیتی
تصویر جدید