امروزجمعه, 19 آذر 1395-- Friday Dec 09 2016

ساعت 07:39:06

آخرین به روز رسانی : پنج شنبه 09:55:11

رفع عطش و تشنگی با طب سنتی

رفع عطش و تشنگی با طب سنتی

شنبه, 29 تیر 1392 ساعت 10:24 کدخبر :5759
فرستادن به ایمیل چاپ
نویسنده : دکتر سعیدرضا فاطمی نیا


عطش و تشنگی عکس العمل طبیعی بدن در برابر کمبود اب  می باشد و قاعدتا در فصل گرما که  تعریق بدن بیشتر است خصوصا اگر  همراه  با کاهش  میزان ورودی آب به بدن باشد مثل زمان روزه  داری،  می  تواند  اذیت  کننده و  حتی بیماری زا باشد از این رو  توصیه  هایی بر مبنای طب سنتی جهت مواجهه بهتر با این  حالت  ارائه  می گردد.
ابتدا جالب است بدانید که خوردن آب یخ نه تنها در رفع عطش موثر نیست بلکه خود باعث عطش بیشتر می شود و آب گرم یا نیم گرم جهت تسکین عطش بهتر است.


 سکنجبین یا همان سرکه انگبین که با آب گرم شربت شده باشد مسکن خوبی جهت رفع عطش می باشد همچنین می توان از آب خیار، شیره  خرفه، مربای آلو، شربت آبغوره، لعاب اسفرزه و به دانه و جوشانده بادیان یا شربت لیمو، آب تمر هندی، آب انار و شربت بنفشه که با لعاب به دانه و آب انار شیرین مخلوط شده استفاده کرد.


خوردن آبغوره بی نمک به همراه ماء الشعیر و آب برگ خرفه در رفع تشنگی اثر بسزایی دارد شربت خنک خاکشیر و جوشانده ریشه شیرین بیال و شربت نارنج  نیز از آشامیدنی هایی است که جهت رفع عطش توصیه می شود.
لازم به ذکر است مصرف برخی اقلام غذایی مثل غذاهای شور و چرب و سنگین میل به خوردن آب و حالت عطش را تشدید می نماید فلذا پرهیز از این گونه اغذیه ضروری است.


درکتب طب سنتی نسخه ای به عنوان داروی رفع عطش تجویز شده که ذکر آن خالی از فایده نخواهد بود تخم کاهو، کاسنی، خرفه، مغز  تخم کدو و بارهنگ همه را به  نسبت مساوی مخلوط کرده، سائیده و هر بار یک  قاشق مرباخوری از آن را همراه عرق بید مشک یا شربت بنفشه میل  کنید این معجون ضمن تقویت معده، باعث رفع عطش و تشنگی می شود.
 جوشانده گیاه دم اسب و دمکرده سپتال و مصرف میوه ها، سبزیجات و موادی مثل انجیر، آلبالو، ازگیل، برگ بید، هلو، هندوانه، زرشک، زنجبیل، زردآلو، کاهو، ماست، سیاهدانه، سنجد، عسل، ریشه شیرین بیان، ترب، پونه، گزنه و گشنیز نیز برای رفع عطش آزموده و موثرند.

مطالب مرتبط:

افزودن نظر


کد امنیتی
تصویر جدید