امروزجمعه, 19 آذر 1395-- Friday Dec 09 2016

ساعت 03:49:15

آخرین به روز رسانی : پنج شنبه 09:55:11

مواد غذايي مفيد براي قلب

شنبه, 25 آبان 1392 ساعت 10:49 کدخبر :6374
فرستادن به ایمیل چاپ
نویسنده : حسين محمدي دانشجوي پزشكي
مهمترين عامل مرگ و مير در كشور ما بيماري هاي قلبي و عروقي است و شهر ما نيز از از اين قاعده مستسثني نيست. علل ايجاد كننده بيماريهاي قلبي به دو دسته قابل تغيير و غير قابل تغيير تقسيم ميشوند كه مهمترين علت قابل تغيير كنترل رژيم غذايي است.


در زير19 ماده غذايي را که براي جلوگيري از ابتلا به بيماري هاي قلبي مفيدند، نام مي برم:
1- ماهي: ماهي يکي از اصلي ترين و غني ترين منابع چربي امگا 3 است. اين چربي به عنوان محافظ قلب مطرح مي شود و اين اثر را با کاهش التهاب و کاهش لخته شدن خون اعمال مي کند. همچنين چربي امگا 3 ميزان کلسترول خون را تنظيم مي کند. براي حفظ سلامت قلب مي توانيد ماهي را در فر کباب کرده و به همراه مقداري آب ليمو ميل کنيد.
2- روغن زيتون: روغن زيتون باعث کاهش بيماري هاي قلبي و کاهش چربيهاي بد خون (LDL ) مي شود. اين روغن را براي پخت غذا (نه سرخ کردن) و يا روي سالاد استفاده کنيد.
3-سير: سير خون را تصفيه مي کند، جلوي چسبندگي و لخته شدن خون را مي گيرد و ذخيره خوني کافي را براي قلب فراهم مي کند
4- سيب: سيب داراي ويتامين ها و فيبر نيز مي باشد. مصرف سيب با بادام يا گردو يک ميان وعده مغذي محسوب مي شود.
5- پرتقال: پرتقال داراي ويتامين C، پتاسيم، فيبر و آنتي اکسيدان مي باشد. نوشيدن 1 تا 2 ليوان آب پرتقال در روز اثر شگفت انگيزي بر روي کاهش فشار خون بالا دارد. همچنين، اين ميوه جلوي تشکيل لخته خون و تصلب شرايين را مي گيرد و کلسترول خون را پايين مي آورد.
6- غلات سبوس دار: اين غلات، ويتامين ها و فيبر مورد نياز براي حفظ سلامت قلب را فراهم مي کنند.
ساندويچي را با نان سبوس دار (مثل سنگک يا بربري يا نان فانتزي سبوس دار)، مرغ، گوجه فرنگي و کاهو درست کرده و ميل کنيد.
7- آب چغندر: خون را تصفيه مي کند و براي بهبود بيماري هاي قلبي استفاده مي شود. اما بر اساس تحقيقات انجام گرفته، نبايد بيشتر از 28 گرم آب چغندر در روز مصرف کرد، زيرا مي تواند براي بدن مضر باشد. بهتر است آب هويج را با آب چغندر مصرف کرد.
8- انار: انار داراي پتاسيم مي باشد. چربي هاي خون را از اکسيده شدن محافظت مي کند و از لخته شدن خون جلوگيري مي کند.
9- آب انگور قرمز تازه: روزانه 1 ليوان آب انگور قرمز تازه مي تواند باعث کاهش فشار خون بالا شود.
10- سبزيجات برگ سبز: اين سبزيجات حاوي فولات و ويتامين E مي باشند. سبزيجات برگ سبز در افزايش قدرت حافظه در سن پيري نيز مفيد هستند.
11- گوجه فرنگي: گوجه فرنگي داراي آنتي اکسيدان ليکوپن، ويتامين E ، بتاکاروتن (پيش ساز ويتامين A) و ديگر مواد مغذي است. ليکوپن باعث کاهش خطر بيماري هاي قلبي و کاهش فشار خون بالا مي شود. اين نکته را از فراموش نکنيد که سس گوجه فرنگي و رب گوجه فرنگي به همان ميزان گوجه فرنگي خام، داراي ليکوپن هستد.
12- عناب: داراي پتاسيم و منيزيوم مي باشد. همانطور که مي دانيد، پتاسيم و منيزيوم براي تقويت قلب بسيار مفيدند. عناب از فشار خون بالا نيز جلوگيري مي کند.
13- خيار: خيار حاوي پتاسيم، منيزيوم و فيبر مي باشد و موجب پايين آمدن فشار خون مي شود.
14- سويا: پروتئين سويا از ابتلا به بيماري هاي قلبي جلوگيري مي کند. از طرف ديگر، با خوردن سويا به جاي گوشت، ميزان چربي اشباع دريافتي خود را کم مي کنيد.
15- بادام: بادام و ديگر آجيل ها داراي چربي خوب (HDL)، ويتامين E و ديگر مواد مغذي مي باشند که باعث تنظيم مقدار کلسترول خون مي گردند. همچنين، بادام منبع خوبي از پروتئين و فيبر است
16- اسفناج: اسفناج غني از آهن مي باشد و براي تقويت قلب و فشار خون مفيد است.
17- آب هويج، کرفس، جعفري و اسفناج: اين مخلوط غني از پتاسيم ميباشد. براي تغذيه عضلات قلب و پايين آمدن فشار خون بالا بسيار مهم و مفيد است.
18- سبوس گندم: جلوي گرفتگي و اسپاسم عضلات قلب را مي گيرد.
19- عسل: عسل غني از آهن، منگنز و مس مي باشد و باعث سهولت در گردش خون مي گردد.

افزودن نظر


کد امنیتی
تصویر جدید