امروزجمعه, 19 آذر 1395-- Friday Dec 09 2016

ساعت 19:19:59

آخرین به روز رسانی : پنج شنبه 09:55:11

شوربا آلوچه

سه شنبه, 15 مهر 1393 ساعت 13:34 کدخبر :7824
فرستادن به ایمیل چاپ
نویسنده : زهرا داورپناه
مواد لازم:

برنج (ترجیحا نیم دانه شمال یا لنجان): 1 پیمانه
سبزی (گشنیز، جعفری، تره، شوید، نعنا و ترخون): 500 گرم
آلوچه (ترجیحا ریز): 500 گرم
پیاز: 2 عدد متوسط
نعنا خشک: کمی
روغن، نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
سکنجبین: در صورت تمایل

 

طرز تهیه:
آلوچه ها را شسته به همراه سبزی که ریز خرد شده و 5/1 پیمانه آب می گذاریم بپزد. زردچوبه را هم در همین زمان اضافه می کنیم تا غذا هنگام پخت با بوی زردچوبه همراه نباشد. سبزی و آلوچه ها که پخت، برنج را که از قبل شسته و خیس نموده ایم همراه با روغن و نمک و فلفل اضافه می کنیم. شعله را کم کرده و در ظرف را گذاشته و می گذاریم تا جا بیفتد.
کمی از پیاز و نعنا خشک را که جداگانه سرخ کرده ایم درون شوربا ریخته و بقیه را برای تزیین کنار می گذاریم. ضمنا از آن جا که این غذا باید روان باشد در صورت سفت شدن کمی آب به آن اضافه می کنیم و دوباره روی شعله می گذاریم تا قوام بیاید.


نکته ها:
شوربا آلوچه ملیّن بوده و برای کسانی که از کرم کدو رنج می برند خصوصا کودکان مفید است.
طبع این غذا سرد و تر است. برای رفع سردی آن می توان کمی سکنجبین به آن اضافه کرد که البته اگر برای رفع کرم کدو سرو می شود باید ترشی آن حفظ گردد.
بهترین زمان برای پخت این غذا هنگام بار دادن درختان آلو است.
این غذا در دیگر شهرها هم به روش کمی متفاوت طبخ می شود مثلا در اصفهان به جای آلوچه (گوجه سبز) از آلوی خشک استفاده می شود.

افزودن نظر


کد امنیتی
تصویر جدید